PL - Najnowsza generacja rękawiczek do ekranów dotykowych stworzona przez wchodzącą na rynek holenderską firmę Mujjo

Używaj ekranu dotykowego, nie zdejmując zimowych rękawiczek

19 LISTOPAD 2011, VENLO, HOLANDIA
Podsumowanie
Mujjo, rozpoczynająca działalność internetowa firma z siedzibą w Holandii, zorientowana na produkcję najnowocześniejszych rękawiczek przewodzących, umożliwia osobie noszącej je „wykorzystanie czubków wszystkich palców, kostek, a także nadgarstka czy też dłoni” nawet w założonych rękawiczkach i pozwala na obsługiwanie urządzenia z ekranem dotykowym.

W poprzednich latach zimowe rękawiczki do ekranów dotykowych pozwalały posiadaczowi na obsługę ekranu zalewie jednym lub dwoma palcami każdej dłoni. Nowe rękawiczki firmy Mujjo oferują więcej opcji, ponieważ cała ich powierzchnia nadaje się do użytkowania.

Rękawiczki Mujjo charakteryzuje lepsze rozmieszczenie materiału przewodzącego niż miało to miejsce w poprzednich wersjach. Mają one wplecione w materiał nylonowe włókna pokryte srebrem, a w porównaniu z innymi, aktualnymi projektami, są bardziej eleganckie, stylowe i dopasowane.

Znasz ten problem?

Wyobraź sobie taką sytuację: Jesteś na dworze, panuje siarczysty mróz, a Ty masz na dłoniach zwykłe rękawiczki. Wyjmujesz swój iPhone, aby odebrać połączenie, ale mimo wielu prób, ekran dotykowy w ogóle nie reaguje. Żeby zdążyć odebrać na czas, decydujesz się ściągnąć zębami rękawiczkę, a Twoja dłoń natychmiast marznie. Miejmy nadzieję, że rozmowa nie potrwa zbyt długo!

Rozwiązanie

Znowu jesteś na dworze w kolejny, zimowy dzień, ale teraz masz na dłoniach rękawiczki do ekranów dotykowych Mujjo. Ktoś do Ciebie dzwoni, wyjmujesz iPhone i natychmiast, za pierwszym razem odbierasz połączenie. W tym wypadku nawet nie zauważysz, że jest zimno.

Obecnie prawie każdy z nas używa urządzeń z ekranem dotykowym, takich jak iPhone, HTC czy Samsung. Jednak zimą przychodzi nam doświadczyć koszmarnego problemu dotyczącego pojemnościowych ekranów, które nie chcą działać przez zwykłe zimowe rękawiczki. Dlatego właśnie firma Mujjo stworzyła zimowe rękawiczki do ekranów dotykowych. Tej zimy możesz używać wszystkich urządzeń z ekranem dotykowym, mając na sobie zimowe rękawiczki Mujjo!

Zimowe rękawiczki Mujjo działają ze wszystkimi urządzeniami z ekranami dotykowymi takich marek jak: iPhone, Blackberry, Samsung, HTC, LG oraz z wszystkimi pozostałymi telefonami z ekranami dotykowymi, a także z iPadem.

Pojemnościowe ekrany funkcjonują dzięki właściwościom przewodzącym skóry. Rękawiczki Mujjo są wykonane z wysokiej jakości nylonowych włókien pokrytych warstwą srebra i wplecionych w materiał rękawiczki. Włókna te sprawiają, że rękawiczka nabiera właściwości przewodzących i dlatego jest kompatybilna z ekranem dotykowym!

Funkcjonalność zwykłych rękawiczek do ekranów dotykowych jest ograniczona do koniuszka jednego lub dwóch palców. Rękawiczki Mujjo pozwalają korzystać z czubków wszystkich palców, kostek, a nawet nadgarstka czy też dłoni.

Rękawiczki do ekranów dotykowych Mujjo są dostępne w sklepie internetowym Mujjo za 24,95 €. Występują w dwóch rozmiarach uniseks: S/M oraz M/L i są wykonane z elastycznego włókna.

Cytaty
"Obecnie sprzedajemy około 10 par rękawiczek Mujjo na minutę, a to dzięki międzynarodowemu rozgłosowi medialnemu wokół firmy Mujjo." Remy Nagelmaeker – Współzałożyciel
"Rękawiczki Mujjo są wykonane z wysokiej jakości nylonowych włókien pokrytych warstwą srebra i wplecionych w materiał rękawiczki. Włókna te sprawiają, że rękawiczka nabiera właściwości przewodzących i dlatego jest kompatybilna z ekranem dotykowym!" Remco Knelissen – Projektant
"Najbardziej użyteczne zimowe rękawiczki na całym świecie!" Tom Canters – Współzałożyciel
Kontakty PR
O firmie Mujjo

Dutch Designer Label

We believe to create great products; we have to start with a simple idea and then craft around that intention. We obsessively try to keep it as simple as possible, while trying to make each part as good as possible, every stitch, every button, they have all been intensively thought out. While it’s not easy to keep things simple, it does pay off to create a product that is perfect in a sense of simplicity to that extent that you cannot leave anything away without compromising it’s intention.

It’s part of our personalities to keep challenging ourselves, raising the bar on a daily bases. This certainly doesn’t make things easy for ourselves, but we simply don’t know how to do it any other way. We get satisfaction out of trying to create an even better product or experience, it makes us feel good to try to improve it over and over again, it’s in our DNA.